Hotel Arthur
Ring +358 9 173 441 eller
Suomi
SvenskSvensk
English
Русский
Deutsch
menu
Restaurang – Hotel Arthur Helsingfors

Restaurang Arthur Helsingfors – ett stämningsfullt matställe i Helsingfors centrum

Restaurangen Arthur i Helsingfors har varit verksam sedan 1927 då det dåvarande hotellet Hospiz öppnade en matsal som kom att bli mycket populär. Redan författaren Aino Kallas berättade i en av sina böcker att hon bland alla matställen i Helsingfors saknade Hospiz goda, enkla och unika husmanskost. Hotel Arthur har fungerat på sin nuvarande plats sedan 1957, och är fortfarande en omtyckt lunchrestaurang och ett populärt ställe för privata och företagsfester.

Restaurang Arthurs centrala läge, avslappnade stämning, utmärkta kök och tre lugna kabinett för totalt 100 personer erbjuder utmärkta förutsättningar för olika måltider, bemärkelsedagar och olika fester. Även våra traditionella Första Maj-luncher, mordagsluncher, julfester och julbord är redan välkända.

I planeringen av menyerna beaktas årstiderna och säsongens produkter. Runt Påsk serverar vi lamm, vid Första Maj fokuserar vi på sillar och andra valborgsdelikatesser, till morsdagslunchen bakas en läcker morsdagstårta och julbordet dignar av traditionella finländska julrätter såsom rosoll, skinka och olika lådor.

Läcker lunch i Helsingfors centrum – Restaurang Arthur

Under ledning av köksmästaren Jorma Bogdanoff lagar våra kockar dagligen en diger bufféfrukost samt läckerheter till vår mångsidiga lunchbuffé. Förutom dagens soppa finns tre andra varmrättsalternativ och ett digert salladsbord. På à la carte-listan finns fräscha sallader, krämiga soppor, både större och lite mindre varma fisk- och kötträtter samt desserter som smälter i munnen. Våra populäraste rätter som är värda att omnämnas är den krämiga laxsoppan och Arthurs traditionella pepparbiff. Vinerna som vår restaurangchef valt ut fulländar måltiden. Den trivsamma restaurangmiljön, det goda värdet för pengarna och betjäningen klarar sig i jämförelser i den hårda konkurrensen mellan restauranger i Helsingfors. 

Beställningsmenyer – Restaurang Arthur

I vår trivsamma restaurang med 240 platser firar du företagsfester, doktorsmiddagar, julfester, bröllop, minnesstunder och andra familjefester i kristallkronornas sken. På vår webbplats finns olika beställningsmenyer i olika prisklasser, men våra köksmästare kan också planera serveringen enligt festens tema och kundernas önskemål och plånbok. Med årtionden av erfarenhet kan vi betjäna också stora kundgrupper snabbt och skickligt. Restaurang Arthur i Helsingfors är ett legendariskt matställe vars traditionella stil är lika elegant från år till år. Hjärtligt välkommen!

I samband med incheckningen får du i hotellets reception en förmånskupong som berättigar till 3 euro rabatt på huvudrätterna i Restaurang Arthurs à la carte-lista.

Välkommen till trivsamma Restaurang Arthur!

Fler bilder från Restaurang Arthur finns i vårt bildgalleri.

Boka rum i Helsingfors centrum

Ankomst
Utcheckning
Vuxna
Barn
Kampanjkod

Ring
+358 9 173 441
vi svarar
genast!

Call us

Mitt i Helsingfors
Hotel Arthur

Berggatan 19
00100 Helsingfors
Finland
+358 9 173 441

Facebook Instagram Linkedin

Kundrespons

Hotel ArthurVill gärna tacka för mycket god mat och service !... »»
TripAdvisorI stayed here for about 3 nights, and 4 days. This... »»
TripAdvisorHotell Arthur är slitet men rena och rymliga rum... »»
TripAdvisorArthur Hotel is a hotel that is in the heart of the... »»
TripAdvisorGood choice if you are looking for standard... »»
TripAdvisorAll you will need to see Helsinki by foot. Great... »»
TripAdvisorGood position to visit the centre near train station... »»
FacebookProffsigt o kundcentrerat kundbemötande i... »»
TripAdvisorJag älskade detta hotell. Det ligger i ett utmärkt... »»
TripAdvisorI loved this hotel. It is in an excellent location. It... »»