//ob_start("ob_gzhandler"); ?>
Restaurangen Arthur i Helsingfors har varit verksam sedan 1927 då det dåvarande hotellet Hospiz öppnade en matsal som kom att bli mycket populär. Redan författaren Aino Kallas berättade i en av sina böcker att hon bland alla matställen i Helsingfors saknade Hospiz goda, enkla och unika husmanskost. Hotel Arthur har fungerat på sin nuvarande plats sedan 1957.
Restaurang Arthurs centrala läge, avslappnade stämning, utmärkta kök och tre lugna kabinett för totalt 100 personer erbjuder utmärkta förutsättningar för olika måltider, bemärkelsedagar och olika fester. Även våra traditionella Första Maj-luncher, morsdagsluncher, julfester och julbord är redan välkända.
I planeringen av menyerna beaktas årstiderna och säsongens produkter. Runt Påsk serverar vi lamm, vid Första Maj fokuserar vi på sillar och andra valborgsdelikatesser, till morsdagslunchen bakas en läcker morsdagstårta och julbordet dignar av traditionella finländska julrätter såsom rosoll, skinka och olika lådor.
Under ledning av köksmästaren lagar våra kockar dagligen en diger bufféfrukost samt läckerheter till vår mångsidiga lunchbuffé. Förutom dagens soppa finns andra varmrättsalternativ och ett digert salladsbord
Välkommen till trivsamma Restaurang Arthur!
Fler bilder från Restaurang Arthur finns i vårt bildgalleri.