5 ihaninta uimapaikkaa Helsingissä

Helsinki on vahvasti merellinen kaupunki ja vesi on sen tärkeä elementti. Vaikka suomalaiset tunnetusti uivatkin hyisissä avannoissa jopa talven kovimmilla pakkasilla, valitsimme tähän artikkeliin henkilökuntamme vinkkejä myös paikoista, joissa voit nautiskella lämpimästä vedestä ympäri vuoden.

Yrjönkadun uimahalli
© Helsinki Marketing / Mari Hohtari

Yrjönkadun uimahalli

Suomen ensimmäinen ja vanhin uimahalli on kaupungin kaunein, kylpylämäinen, historiaa huokuva rakennus, joka on nähtävyys jo itsessään. Paikan erikoisuutena on se, että siellä voi uida halutessaan ilman rihman kiertämää, myös uima-asun pitäminen on sallittua. Tästä johtuen naisille ja miehille ovat erilliset vuorot, jotka kannattaa tarkistaa Helsingin kaupungin sivuilta. Suosittelemme vuokraamaan lepohytin toisesta kerroksesta, jolloin hintaan sisältyy myös upean puulämmitteisen saunan sekä infrapunasaunan käyttö, ja halutessaan voi nauttia myös viehättävän kahvilan palveluista uintireissun aikana.

Sijainti Hotel Arthurista: Kävellen n. 15 minuuttia tai raitiovaunulla 3 Kaisaniemenpuiston pysäkiltä Ylioppilastalon pysäkille, josta kävellen 350 metriä, osoite Yrjönkatu 21b. Suljettu toistaiseksi.

Allas Sea Pool
© Helsinki Marketing / Eetu Ahanen

Allas Sea Pool

Kauppatorin laidalla, Presidentinlinnaa vastapäätä, sijaitsee tämä veikeä viihdekeskus, jossa on ympäri vuoden lämmitettävä makean veden allas sekä lämmittämätön merivesiallas. Kesäisin avoinna on myös lastenallas. Isoista sähkölämmitteisistä saunoista voit ihailla merimaisemia ja ohi seilaavaa vene- ja laivaliikennettä. Altaan alueelta löytyvät täydet ravintolapalvelut ruokailuun sekä upea näköalaterassi, jossa voit nautiskella virvokkeita urheilusuorituksen päätteeksi maisemia ihaillen. Altaalla järjestetään myös kesäisin konsertteja tunnelmallisessa ympäristössä sekä erilaisia ryhmäliikuntatunteja, kuten joogaa ja kuntonyrkkeilyä.

Sijainti Hotel Arthurista: Kävellen n. 20 minuuttia tai raitiovaunu 2 Mikonkadun pysäkiltä Kauppatorin pysäkille, osoite Katajanokanlaituri 2a.

© Pete Wright / Unsplash

Mäkelänrinteen uimahalli

Suositussa uimahallissa on yleensä paljon väkeä, mutta tilavassa 50 metrin altaassa mahtuu mukavasti polskimaan. Hyppyaltaassa on tilaa myös vesijuoksijoille, ja hallista löytyvässä terapia-altaassa voi ottaa vesihierontaa ja rentoutua kuplivissa poreissa. Lapsille on myös oma erillinen altaansa. Uinnin päätteeksi suomalaisen saunan ohessa lihakset saavat lisälämpöä höyrysaunan puolella. Mäkelänrinteen uintikeskus tarjoaa laajan skaalan ryhmäliikuntatunteja ja uimahallin yhteydessä on kiva kahvio, missä on tarjolla paljon erilaista suolaista ja makeaa purtavaa.

Sijainti Hotel Arthurista: Snellmaninkadun pysäkiltä raitiovaunu 7 Mäkelänrinteen Uintikeskuksen pysäkille, kokonaiskesto 25 minuuttia. Kesäkaudella avoinna 05.07.2021 asti, jonka jälkeen avataan jäleen 08.08.2021.

Löyly
© Helsinki Marketing / Pekka Keränen

Löyly

Time Magazinen World’s 100 Greatest Places -listallekin päässyt Löyly on ennen kaikkea ihmisille, jotka pitävät saunoista. Löylyssä on kolme sekasaunaa, jatkuvalämmitteinen, kertalämmitteinen sekä Helsingin ainoa yleinen savusauna, joissa voit nauttia lämmöstä uimapukuun tai -housuihin pukeutuneena. Yhtä saunaa voit vuokrata yksityiskäyttöön, muut ovat yleisiä saunoja. Paikka sijaitsee upeassa ympäristössä meren rannalla Hernesaaressa, josta kaupungin vilske on kaukana. Uima-allasta täällä ei ole, joten kovin lämpimästä vedestä on turha haaveilla. Raikkaalle pulahdukselle suoraan mereen pääsee kuitenkin ympäri vuoden, koska avanto pidetään kairattuna myös talvipakkasilla. Löylyssä on upea, suuri ulkoterassi sekä viihtyisä ravintola, joka tarjoaa lounasta, brunssia ja illallista.

Sijainti Hotel Arthurista: Raitiovaunu numero 3 Kaisaniemenpuiston pysäkiltä Viiskulman pysäkille, josta vaihto bussiin numero 14 ja pois Henry Fordinkadun pysäkillä, kokonaiskesto n. puoli tuntia. Osoite Hernesaarenranta 4.

Seurasaari
© Helsinki Marketing / Aleksi Poutanen

Seurasaaren uimala

Seurasaaren uimala on kesäisin avoinna oleva kaupungin toinen nudistiranta, jossa on oma puoli miehille ja naisille. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin ranta on avoinna kaikille ja tällöin käytetään uima-asuja. Perinteisessä uimalassa on mukavaa köllötellä aurinkoa ottaen kuunnellen aaltojen loiskintaa ja katsoa ohi lipuvia huviveneitä lokkien lennellessä rannassa. Tämä ei ole turistipaikka, vaan täällä Helsingin mammat ja papat ovat viettäneet kesäpäiviään niin pitkään kun muistavat. Tänne voit pakata omat eväät, aurinkorasvan ja pyyhkeen mukaan, käytössäsi ovat ulkosuihku, pukusuoja ja wc – ei mitään turhaa hienostelua siis.

Sijainti Hotel Arthurista: Kävellen 12 minuuttia Lasipalatsin pysäkille, josta bussi 24 Seurasaaren pysäkille, josta 13 minuutin kävely uimalaan. Matkan kokonaiskesto n. 50 minuuttia. Avoinna 7.6. – 15.8.2021 joka päivä 10-18.

Maksuttomat vierailukohteet Helsingissä

Kesä tulee ja lomareissut sen mukana. Kesäisessä Helsingissä on paljon tekemistä ja nähtävää useammaksi päiväksi. Perinteisen Linnanmäen, Korkeasaaren, Heurekan jne. lisäksi Helsingissä on paljon maksuttomia kohteita, ja olemmekin listanneet tähän niistä muutamia. Kannattaa tarkistaa kohteiden aukiolot niiden omilta nettisivuilta, sillä vallitsevan koronatilanteen vuoksi näihin tulee myös jatkuvasti muutoksia. Eväät reppuun ja seikkailemaan! Lasten kaupunki Senaatintorin […]

Kuinka järjestät onnistuneen kokouksen

Kokousisännän työssäni olen vuosien varrella tavannut uskomattoman monia kokousjärjestäjiä ja alkanut monesti ajattelemaan asioita heidän näkökulmastaan. Kokouksia on monenlaisia. Niin on myös kokouksen järjestäjiä. Ihailen järjestäjiä, jotka osaavat huomioida sekä kokonaisuuden että siihen liittyvät yksityiskohdat.  Useat kokousjärjestäjät ovat aivan loistavia lahjakkuuksia. He pitävät huolta joukostaan ja löytävät ratkaisun kiperimpiinkin kysymyksiin. Moni kokousjärjestäjä on tehtävän saatuaan […]

Tilaa uutiskirje

© 2024 Hotel Arthur. Kaikki oikeudet pidätetään.