Hotel Arthur
Soita 09 173 441 tai
SuomiSuomi
Svensk
English
Русский
Deutsch
menu
Hotelli Helsinki – Hotel Arthur

Hotelli Helsinki - Hotel Arthurin historiaa

Hotel Arthurin vanhimmat tilat sijoittuvat pääasiallisesti Vuorikatu 17:ssa sijaitsevaan Helsingin Nuorten Miesten Kristillisen Yhdistyksen päätoimitaloon. Talon omistaja ja rakennuttaja on maailmanlaajan nuorisoliikkeen, NMKY:n, Helsingin paikallisyhdistys, joka on perustettu vuonna 1888. Nykyisin NMKY-liikkeessä on mukana yli 35 miljoonaa ihmistä yli 130 maassa. Helsingin NMKY:n perustajia olivat mm. valtioneuvos Sakari Topelius ja teologian ylioppilas (myöhemmin professori ja NMKY:n puheenjohtaja) Arthur Hjelt.

Katso häivähdys historiasta vuodelta 1965 kuvatusta ohjelmasta, jossa perhe vierailee Hotel Arthurissa, hotellin osuus alkaa kohdasta 04:28.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/viikonloppuretki-helsinkiin

Toimittuaan aluksi eri vuokratiloissa NMKY hankki oman tontin Vuorikadun ja Puutarhakadun kulmasta 1905. Jo vuonna 1898 yhdistyksen johtokunta oli asettanut komitean valmistelemaan ja ajamaan talohankkeen toteuttamista; komiteaan kuuluivat mm. arkkitehdit Eliel Saarinen ja Vilho Penttilä, joka laati rakennettavan talon piirustukset. Talon peruskivi laskettiin 28.6.1906. Helsingin NMKY:n oman toimitalon vihkiäiset pidettiin 3.11.1907 uuden talon juhlasalissa. Talon vihki piispa Herman Råbergh. Jo parin vuoden kuluttua taloa ryhdyttiin laajentamaan Kaisaniemenkadun puolelle ja nykyisen juhlasalin päälle arkkitehti Vilho Penttilän piirustusten mukaan siten, että uusi talo valmistui 1912. Vuonna 1956 muurattiin vihdoin peruskivi uusimmalle NMKY-rakennukselle, jossa sijaitsevat nykyisen Hotel Arthurin hotellihuoneista pääosa sekä ravintola osoitteessa Vuorikatu 19. Talo vihittiin 6.-8.12.1957.

NMKY:n toimintaan on kuulunut ympäri maailmaa kiinteänä osana myös majoitustoiminta. Siksi tässäkin vuonna 1907 valmistuneessa rakennuksessa oli yhdistyksen toimitilojen lisäksi alusta alkaen myös majoitustilat ja ruokasalit. Kristillinen matkailijakoti sai nimen Hospiz monien muualla toimineiden vastaavien NMKY-matkailijakotien ja hotellien esimerkin mukaisesti. Vuonna 1912 tehdyn laajennuksen ansiosta huoneita oli majoituskäytössä jo 60. Vuonna 1957 valmistuneen Vuorikatu 19:ssa sijaitsevan rakennuksen myötä hotellihuoneiden määrä kasvoi huomattavasti käsittäen siinä vaiheessa yli 100 huonetta ja ravintolan. Vuorikatu 17:n talossa tehty laaja peruskorjaus 1980-luvulla antoi edellytykset monipuoliselle kokous- ja konferenssitoiminnalle. Hotelli on toiminut Hospiz-nimisenä vuoteen 1993, jolloin hotelliyrityksen nimeksi tuli Hotel Arthur. Nimen taustalla on Helsingin NMKY:n yksi perustajista ja sen puheenjohtajana kolme vuosikymmentä, kuolemaansa saakka toiminut professori Arthur Hjelt (18.10.1868-13.3.1931). Vuosina 2006-07 valmistui hotellin 7. kerrokseen 24 uutta business-huonetta sekä upea Sir Arthur Suite. Tuolloin huoneita oli hotellissa yhteensä 167. Vuonna 2011-2012 rakennettiin upeita Jugend-tyyliin sisustettuja lisähuoneita mm. 9.kerrokseen ja tämän hetkinen huonemäärä on yhteensä 182. Hotellissa on 12 eri kokoista kokoushuonetta, joissa yhteensä tilaa yli 500 hengelle.

Hotelli on vuosikymmenien saatossa tarjonnut monelle matkailijalle viihtyisän kodin keskellä kaupunkia. Pitkiä jaksoja hotellin kanta-asukkaana oli mm. kirjailija Aino Kallas, jolle omistettu nimikkohuone nro 538. Monelle muullekin vieraalle hotellissa oli mielihuone. Ulkomaisista hotellivieraista voidaan mainita Bill Clinton, Arnold Schwarzenegger ja Matias Rust.

Tervetuloa Hotel Arthuriin!

Varaa huone Helsingin keskustasta

Tulopäivä
Lähtöpäivä
Aikuista
Lasta
Kampanjakoodi

Soita
09 173 441
vastaamme
heti!

soita meille

Keskellä Helsinkiä
Hotel Arthur

Vuorikatu 19
00100 Helsinki
Puh. 09 173 441

Facebook Instagram Linkedin

Asiakaspalautteet

Hotel ArthurKaronkka sujui erinomaisesti. Isot kiitokset... lue lisää
Hotel ArthurKokouspalvelu auttaa minua aina kaikissa... lue lisää
Hotel ArthurIhan hyvin hoitui kaikki. Neuvottelutilassa olisi... lue lisää
Hotel ArthurKiitos, kokous sujui hyvin. Iltapalaksi tarjottu... lue lisää
Hotel ArthurSeminaarimme sujui mallikkaasti. Kaikki järjestelyt... lue lisää
Hotel ArthurMaanpuolustuskurssimme tapaaminen Arthurissa onnistui... lue lisää
Hotel ArthurKiitos loistavasti onnistuneesta seminaarista. Kaikki... lue lisää
Hotel ArthurKokous järjetelyt olivat jälleen kerran Teillä... lue lisää
Hotel ArthurKiitoksia Teille hyvästä palvelusta. Myyntipalvelu... lue lisää
Hotel ArthurPalvelu oli oikein hyvää. Tavallista ruokaa... lue lisää