5 Helsingin luontokohdetta paikallisten silmin

Helsinki on yksi maailman luontopääkaupungeista. Metsän siimekseen, meren rannalle tai puistoon pääsee kaupungin sykkeestä hetkessä. Luontokohteen voi helposti yhdistää kaupunkilomaan tasapainottamaan suurkaupungin vilskettä. Mitä jos pakkaisit seuraavalle lomallesi myös vaelluskengät?

Olemme koonneet tähän artikkeliin viisi Helsingin ympärivuotista luontokohdetta listattuna Sinulle, joka kaipaat inspiraatiota kotimaanmatkallesi, tai uusia näkökulmia pääkaupungin visiitille. Paikallisten vinkit Helsingin luontoon, ole hyvä!

Keskuspuisto
© Helsinki Marketing / Kuvatoimisto Kuvio Oy

Keskuspuisto

Keskuspuisto käsittää laajan alueen Töölönlahdelta aina Haltialaan ja Vantaanjoelle tehden siitä Helsingin suurimman puistoalueen. Pelkästä puistosta ei kuitenkaan voi puhua, sillä Keskuspuiston vaihteleva metsä kätkee sisälleen neljä luonnonsuojelualuetta, kodin linnuille ja eläimille, viljelypalstoja, ulkoilu- ja virkistäytymismahdollisuuksia sekä ratsastuskoulun.

Sijanti Hotel Arthurista: Hyppää Kaisaniemenpuiston pysäkiltä raitiovanuun Rautatieasemalle. Suuntaa Töölönlahdelle ja kierrä lahtea oikealle. Voit nauttia kahvit vaikkapa Sinisen Huvilan kahvilassa (Linnunlauluntie 11) maisemia ihaillen ja jatkaa siitä kohti Keskuspuistoa Olympiastadionin ohi Keskuspuiston siimekseen. Halutessasi voit taittaa matkan myös kaupunkipyörällä.

Mustikkamaan uimaranta

Mustikkamaa

Moni Helsingissä vieraileva suuntaa reissullaan Korkeasaareen, mutta oletko kuullut sen viereisestä ulkoilualueesta, Mustikkamaasta? Hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva Mustikkamaa on monipuolinen kohde päiväretkelle. Uimarannan lisäksi saarella voi pelata tennistä tai lentopalloa, nauttia kesäteatterista, ravintolatarjonnasta, tai kansanpuiston ulkoilumahdollisuuksista.

Sijainti Hotel Arthurista: Kaisaniemenpuiston pysäkiltä bussi 16 (Korkeasaari) vie suoraan Mustikkamaalle noin 15 minuutissa.

Uutelan luontopolku
© Helsinki Marketing / Natura Viva

Uutelan luontopolku

Uutelan luontopolku on Itä-Helsingin helmi merellisessä Vuosaaressa. Seuraa luontopolun rasteja vaihtelevassa maastossa. Luontopolku koostuu kahdesta eri reitistä, joko 2,5 km ”metsä- ja laidunmaisemia”- tai 1,5 km ”kluuvijärviä ja rantaniittyjä” -kierroksesta.

Sijainti Hotel Arthurista: Suuntaa metroon Helsingin yliopiston pysäkiltä aina Vuosaareen saakka. Vuosaaren metroasemalta lähtevä bussi 90 vie sinut Uutelan luontopolun alkuun, pysäkkinä Aurinkotuulenkatu.

Humallahden kalliot

Humallahden kallioilta Seurasaareen

Meilahdessa sijaitsevat Humallahden kalliot tarjoavat ainutlaatuisen näköalan merelle ja Rajasaareen luoden aurinkoisen paikan kesäpäivän viettoon. Kallioilla voit nauttia piknikistä, auringonlaskusta tai jopa uimisesta. Suuntaa Humallahden kallioilta Seurasaareen tutustumaan historialliseen ulkomuseoon.

Sijanti Hotel Arthurista: Kävele n. 10 minuuttia Lasipalatsin bussipysäkille, josta bussi 24 (Seurasaari) kuljettaa Seurasaarentien pysäkille. Humallahden kalliot avautuvat vasemmalla.

Vanhankaupunginkoski

Vanhankaupunginkoski

Koillis-Helsingin historiallinen Vanhankapungikoski sijaitsee Vanhankaupungin kaupunginosassa, jonne pääsee suoralla bussiyhteydellä Helsingin keskustasta. Yhdistä retkeen naapurissa sijaitseva Lammassaari pitkospuineen tai käy moikkaamassa Kuusiluodon kesäasukkaita, saaren lampaita.

Sijanti Hotel Arthurista: Useat bussit ajavat Kaisaniemenpuiston pysäkiltä n. 15 minuutissa Tekniikan museolle, jonka vieressä koski sijaitsee. Esimerkiksi bussi 78 (Latokartano) tai bussi 71 (Malmi).

Maksuttomat vierailukohteet Helsingissä

Kesä tulee ja lomareissut sen mukana. Kesäisessä Helsingissä on paljon tekemistä ja nähtävää useammaksi päiväksi. Perinteisen Linnanmäen, Korkeasaaren, Heurekan jne. lisäksi Helsingissä on paljon maksuttomia kohteita, ja olemmekin listanneet tähän niistä muutamia. Kannattaa tarkistaa kohteiden aukiolot niiden omilta nettisivuilta, sillä vallitsevan koronatilanteen vuoksi näihin tulee myös jatkuvasti muutoksia. Eväät reppuun ja seikkailemaan! Lasten kaupunki Senaatintorin […]

Tilaa uutiskirje

© 2024 Hotel Arthur. Kaikki oikeudet pidätetään.