5 vinkkiä syysloman viettoon Helsingissä

Tänä vuonna monella perheellä menivät syyslomasuunnitelmat uusiksi, kun ulkomaanmatkat on jouduttu mahdollisesti perumaan ja kotimaassakin pitää olla tarkkana, mitä uskaltaa tehdä ja mitä ei. Onneksi Helsinki tarjoaa paljon hauskaa ja turvallista ajanvietettä koko perheelle syyslomien aikaan. Tässä meidän parhaat vinkkimme tähän syksyyn.    

Luonnontieteellinen museo

Kuva: LUOMUS/Laura Hiisivuori

Ikisuosikki lapsille sopivien museoiden joukossa on Helsingin Luonnontieteellinen museo. Museon pysyvät näyttelyt kertovat mielenkiintoisesti esimerkiksi Suomen ja maailman luonnosta, evoluutiosta ja ilmastonmuutoksesta. Esillä olevat luurangot kiinnittävät varmasti niin pienempien kuin isompienkin huomion. Museo on rajoittanut kävijämäärää, jotta sisätiloissa ei tule ahdasta. Myöskään jaettavaa materiaalia ei tällä hetkellä ole tarjolla, jotta turhat kontaktit vältetään.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Jos Luonnontieteellisessä museossa ei saanut tarpeekseen luonnon ihastelemisesta, voi sitä jatkaa Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa, jota on päässyt ihailemaan jo yli 90 vuoden ajan. Kasvihuoneissa voi tutustua eri maanosien kasveihin ja kuvitella olevansa vaikka Afrikan sademetsissä. Aina ei tarvitse matkustaa kauas päästäkseen eksoottiseen tunnelmaan! Mikäli haluaa vältellä sisätiloja, saa neljän hehtaarin kokoisessa ulkopuutarhassakin hyvin kulumaan tovin jos toisenkin.

SkyWheel Helsinki

SkyWheel Helsinki

Miltä kuulostaisi näkymät Helsingin ylle 40 metrin korkeudesta? SkyWheel-maailmanpyörän kyydissä pääsee näkemään suuren osa Helsinkiä ilman, että tarvitsee liikkua kaupungin keskustaa pidemmälle. Turvaväleistäkään ei tarvitse huolehtia, kun gondolin jakaa oman perheen tai seurueen kesken. Mikäli syksyn viileys yllättää, voi matkalle ostaa mukaan vaikka kuumaa juomaa.

Korkeasaari

Vierailu Korkeasaaressa saa taatusti hymyn huulille niin lapsille kuin aikuisillekin. Suurinta osaa eläimistä pääsee katsomaan ulkoa käsin, eikä sisätiloihin ole ruuhkien välttämiseksi välttämätöntä mennä ollenkaan. Hyvä vinkki on myös se, että iltaisin saaressa on usein väljempää kuin päivällä, ja kissaeläimetkin saattavat olla aktiivisempia hämärän koitettua. Leopardien ystäville vierailu tänä syksynä onkin erityisen kiinnostava, sillä Korkeasaaren amurinleopardipariskunnan kolme pentua syntyivät loppukesästä. Pennut ovat kuulemma jo ruvenneet tekemään tutkimusmatkoja pesän ulkopuolelle. Kuka bongaa pienen karvapallon ensimmäisenä?

Kuva: Korkeasaari/Annika Sorjonen

Salmisaaren liikuntakeskus

Mikäli lokakuinen sää houkuttelee enemmän sisä- kuin ulkotiloihin, voi suunnata vaikkapa Salmisaaren liikuntakeskukseen, joka tarjoaa monenlaista aktiviteettia koko perheelle. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Prison Island -seikkailupeli, joka haastaa aivoja, kroppaa ja tiimityöskentelyä? Vielä fyysisempää menoa kaipaaville voimme suositella seinäkiipeilyä, johon Salmisaaressa on hienot puitteet. Liikuntakeskuksesta löytyy myös viihtyisä kahvila, jos nälkä pääsee yllättämään eri aktiviteettien välissä.

Syksy, Helsinki, Suomi, Lehdet, Eurooppa

Olisiko tässä ideoita juuri teidän perheenne syyslomaan? Kaikki nämä kohteet sijaitsevat joko kävelyetäisyydellä tai muuten hyvien kulkuyhteyksien päässä Hotel Arthurista, joten lomaviikon tai-päivien aikana ehtii testaamaan vaikka kaikki!

Kuinka järjestät onnistuneen kokouksen

Kokousisännän työssäni olen vuosien varrella tavannut uskomattoman monia kokousjärjestäjiä ja alkanut monesti ajattelemaan asioita heidän näkökulmastaan. Kokouksia on monenlaisia. Niin on myös kokouksen järjestäjiä. Ihailen järjestäjiä, jotka osaavat huomioida sekä kokonaisuuden että siihen liittyvät yksityiskohdat.  Useat kokousjärjestäjät ovat aivan loistavia lahjakkuuksia. He pitävät huolta joukostaan ja löytävät ratkaisun kiperimpiinkin kysymyksiin. Moni kokousjärjestäjä on tehtävän saatuaan […]

Tätä et tiennyt Helsingistä

Helsingin vähemmän tunnettuja nähtävyyksiä.

Tilaa uutiskirje

© 2024 Hotel Arthur. Kaikki oikeudet pidätetään.