Lemmikin kanssa Helsingissä

Matkalle lähdössä ja hoitajaa lemmikille ei löydy mistään? Välillä on vaan kätevämpi pakata karvainen kaveri mukaan. Reissaaminen onnistuu nykyisin jo aika kätevästi, kun palvelut lemmikkien kanssa matkustavalle lisääntyvät. Helsinki alkaa olla lemmikkiystävällisempi matkakohde ja lemmikkien pääsy eri paikkoihin sallitumpaa. Tässä vinkkejä eläinystävän kanssa matkaavalle.

Mallina Milo, työntekijämme koira.

Koiran ulkoilutus sujuu helposti

Vaikka Helsinki on Suomen mittakaavassa suurkaupunki, se on täynnä vehreitä puistoja, joissa koirat viihtyvät. Koirapuistoja löytyy ympäri kaupunkia. Kaisaniemenpuisto on aivan Hotel Arthurin vieressä, ja siitä pääsee pidemmälle kävelylenkille esimerkiksi kauniin Töölönlahden ympäri, halutessaan aina Keskuspuistoon asti. Matkalla Töölönlahdelle voi piipahtaa Linnunlaulun koirapuistossa temmeltämässä paikallisten koirakavereiden kanssa. Kaupunkiympäristössä kannattaa muistaa pitää taskussa kakkapusseja kaiken varalta.

Mallina Milo, työntekijämme koira.

Majoittuminen lemmikin kanssa

Majoituspaikkaa valittaessa kannattaa tarkistaa etukäteen, että lemmikit ovat sallittuja vieraita. Hotel Arthurissa lemmikkien majoittumiseen on varattu oma kerros ja lemmikin yöpymisestä veloitetaan pieni lisämaksu. Lemmikkivaraukset tulee tehdä suoraan hotellista, jotta lemmikkihuoneen saatavuus pystytään takaamaan. Mikäli turre ei ole tottunut matkustaja tai omaa haukkuherkyyden, olisi parempi, ettei lemmikkiä jätettäisi yksin hotellihuoneeseen. Aamiaisen voikin tilata huoneeseen haluamillaan herkuilla, joten huoneesta poistuminen ei ole välttämätöntä.

Photo by Alison Pang on Unsplash

Koiraystävällisiä ravintolavinkkejä

Cafe Ursulassa ja Cafe Caruselissa nautit upeasta Kaivopuiston merinäköalasta sekä ihanista herkuista, kesäisin Kaivarissa sijaitsevat myös Helsingin Jäätelötehtaan kioskit, joiden jäätelömaut vievät kielen mennessään. Kluuvin Fratelloon voit ottaa koirasi mukaan, kun syöt siellä maukasta italialaistyyppistä lounasta, Kallion Skifferissä makustelet koirakaverin kanssa rapsakkaa pitsaa, jota kutsutaan ”Liuskaksi”. Ravintola Arthurista saat tilattua edullista lounasta suoraan hotellihuoneeseen.

Kuva Suomenlinnasta Jori Samonen Pixabaystä

Eri kohteita, joissa kannattaa vierailla

Kesällä Arthurista on ihana kävellä Tervasaaren koira-aitaukseen, jossa koira pääsee myös virkistäytymään uimarannalla. Toinen upea koirien hemmottelupaikka on Rajasaaren koirapuisto, jossa on laaja aidattu alue, metsää, kalliota sekä uimaranta. Myös historialliseen Suomenlinnaan voi mennä nautiskelemaan merellisistä maisemista, siellä kannattaa muistaa huomioida suojaus punkkien varalta. Mikäli shoppauluinto iskee, keskustan maamerkki Stockmann toivottaa koiravieraat tervetulleeksi ostoksille.

Juhlien järjestäjän muistilista

Olen työskennellyt yhdeksän vuotta Hotel Arthurissa, jonka monipuolisissa tiloissa on järjestetty erilaisia tilaisuuksia. Kahdeksan tarjoilijavuoteni aikana sain todistaa hääjuhlia, muistotilaisuuksia, väitöskaronkkoja, syntymäpäiviä, luokkakokouksia, pikkujouluja ja vuosijuhlia. Siirryin tarjoilijan tehtävistäni myyntineuvottelijaksi ja nyt haluaisin jakaa sinulle vinkkejäni tilaisuuksien järjestämiseen. Onnistuneiden juhlien ja tilaisuuksien yhdistävänä tekijänä on tunnelma. Se on kaiken a ja o. Tunnelman syntyyn vaikuttaa […]

Joko olet käynyt Helsingin edustan saarissa

Suomi on tuhansien järvien maa, mutta myös Helsingin kallioisilla saarilla voit nähdä komeita laivoja, kuunnella aaltojen kohinaa ja hengittää suolaista meri-ilmaa. Saarilta löydät helposti oman, rauhaisan poukaman, missä voit tuijotella taivaanrantaan, nautiskella piknik-eväitä, tutustua saaren kasvillisuuteen ja vaikka virkistäytyä meressä uiden. Kokosimme artikkeliin keskustasta käsin helposti saavutettavia, mutta hieman vähemmän tunnettuja saarikohteita, joihin on kätevää […]

Tilaa uutiskirje

© 2024 Hotel Arthur. Kaikki oikeudet pidätetään.